Templates by BIGtheme NET

Series Completion Questions and Answers page 5

41) 2,3,8,27, 112,?

Answer: 565

Explanation: x 1 + 1, x 2 + 2, x 3 + 3, x 4 + 4,….. So, 112 x 5 + 5 = 565

42) 6, 17, 39, 72, ?

Answer: 116

Explanation: + 11, + 22, + 33, ….. So, 72 + 44 = 116

43) 24, 60, 120, 210, ?

Answer: 336

Explanation: + 36, + 60, + 90,…..i.e. + [6 x (6 + 0)], + [6 x (6 + 4)], + [6 x (6 + 9)],…So, 210 + [6 x (6 + 15)] = 210 + 126 = 336

44) 625, 5, 125, 25, 25, ?, 5

Answer: 125

Explanation: I. 625, 125, 25, 5 and II. 5, 25, ? So, 25 x 5 = 125

45) 10, 100, 200, 310, ?

Answer: 430

Explanation: + 90 + 100, + 110,….. So, 310 + 120 = 430

46) 11, 10, ?, 100, 1001, 1000, 10001

Answer: 101

Explanation: – 1, x 10 + 1, – 1, x 10 + 1, – 1, x 10 + 1, ….. So, 10 x 10 + 1 = 101

47) 2, 7, 27, 107, 427, ?

Answer: 1707

Explanation: + 5, + 20, + 80, + 320, i.e. + (5 x 12), + (5 x 22), + (5 x 42), + (5 x 82),….. So, 427 + (5 x 162) = 427 + 1280 = 1707

48) 1, 1, 2, 6, 24, ?, 720

Answer: 120

Explanation: x 1, x 2, x 3, x 4,….. So, 24 x 5 = 120

49) 4832, 5840, 6848, ?

Answer: 7856

Explanation: + 1008, So, – 6848 + 1008 = 7856

50) 1, 2, 6, 7, 21, 22, 66, 67, ?

Answer: 201

Explanation: + 1, x 3, + 1, x 3, + 1, x 3, + 1,….. So, 67 x 3 = 201

12345

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
- Enter Your Location -
- or -