Templates by BIGtheme NET

Series Completion Questions and Answers page 4

31) 13, 35, 57, 79, 911, ?

Answer: 1113

Explanation: 1 and 3, 3 and 5, 5 and 7, 7 and 9, 9 and 11, ….. So, 11 and 13 = 1113

32) 1, 4, 10, 22, 46, ?

Answer: 94

Explanation: + 3, + 6, + 12, + 24,….. So, 46 + 48 = 94

33) 66, 36, 18, ?

Answer: 8

Explanation: product of the digits of the preceding term So, 1 x 8 = 8

34) 28, 33, 31, 36, ?, 39

Answer: 34

Explanation: + 5, – 2, + 5, – 2,….. So, 36 – 2 = 34

35) 1, 9, 25, 49, 81, ?

Answer: 121

Explanation: 12, 32, 52, 72, 92,….. So, 112 = 121

36) 1, 9, 25, 49, ?, 121

Answer: 81

Explanation: 12, 32, 52, 72,….. So, 92 = 81

37) 2,2,5, 13,28,?

Answer: 52

Explanation: + 0, + 3, + 8, + 15, ….. i.e. + (l2 – 1), + (22 – 1), + (32 – 1), + (42 – 1), ….. So, 28 + (52 – 1) = 28 + 24 = 52

38) 0, 2, 8, 14, ?, 34

Answer: 24.

Explanation: + 2, + 6, + 6, + 10, + 10,….. So, 14 + 10 = 24

39) 1, 5, 14, 30, 55, 91, ?

Answer: 140

Explanation: + 4, + 9, + 16, + 25, + 36, ….. i.e. + 22, + 32, + 42, + 52, + 62,….. So, 91 + 72 = 91 + 49 = 140.

40) 240, ?, 120, 40, 10, 2

Answer: 240

Explanation: ÷ 1, ÷ 2, ÷ 3, ÷ 4, ÷ 5. So, 240 ÷ 1 = 240

12345

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
- Enter Your Location -
- or -