Templates by BIGtheme NET

Series Completion Questions and Answers page 2

11) 1, 2, 5, ?, 677

Answer: 26

Explanation: 1, 12 + 1, 22 + 1, 52 + 1= 26, 262 + 1

12) 2, 11, 56, 281, ?

Answer: 1406

Explanation: 2, 2*5+1=11, 11*5+1=56, 56*5+1=281, 281*5+1=1406

13) 2, 10, 26, 50, 82, ?

Answer: 122

Explanation: 12+1, 32+1, 52+1, 72+1, 92+1, 112+1

14) 3, 4, 7, 7, 13, 13, 21, 22, 31, 34, ?

Answer: 43

Explanation: pattern 1 I. 3, 7, 13, 21, 31, ? and pattern 2 4, 7, 13, 22, 34, So, 31 + 12 = 43

15) 198, 194, 185, 169, ?

Answer: 144

Explanation:- 22, – 32, – 42,….. So, 169 – 52 = 169 – 25 = 144

16) 2, 3, 5,7,11,?, 17

Answer: 13

Explanation:  prime numbers

17) 6, 12, 21, ?, 48

Answer: 33

Explanation: + 6, + 9, + 12, + 15, ….. So, 21 + 12 = 33

18) Which term of the series 5, 10, 20, 40, ….. is 1280?

Answer: 9th

Explanation: 5 x 2 = 10, 10 x 2 = 20, 20 x 2 = 40,….., a = 5 and r = 2. -> 5×2(9)-1 = 1280

19) 2, 5, 9, ?, 20, 27

Answer: 14

Explanation: + 3, + 4, + 5, + 6,….. So, 9 + 5 = 14

20) 2, 3, 3, 5, 10, 13, ?, 43, 172, 177

Answer: 39

Explanation:+ 1, x 1, + 2, x 2, + 3, x 3, + 4, x 4, + 5 So, 13 x 3 = 39

12345

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
- Enter Your Location -
- or -