Templates by BIGtheme NET

Coding & Decoding Questions & Answers Test 6

51) If in a certain language, GAMBLE is coded as FBLCKF, how is FLOWER coded in that code ?

Answer: EMNXDS

Explanation:

The first , third and fifth letters are each moved one step backward,

while the second, fourth and sixth letters are each moved one step forward to obtain the corresponding letters of the code.

52) If in a certain language, NATURE is coded as MASUQE, how is FAMINE coded in that code ?

Answer: EALIME

Explanation:

The second, fourth and sixth letters of the words remain unchanged,

while the first, third and fifth letters are each moved one step backward to obtain the corresponding letters of the code.

53) If in a certain code, TEACHER is written as VGCEJGT, how would DULLARD be written in the same code ?

Answer: FWNNCTF

Explanation:

Each letter of the word is moved two steps forward to obtain the code.

54) If in a certain language FASHION is coded as FOIHSAN, how is PROBLEM codedin that code?

Answer: PELBORM

Explanation:

The first and the last letters of the word remain as such and the remaining letters are written in a reverse order, to obtain the code.

55) If in a certain language KINDLE is coded as ELDNIK, how is EXOTIC coded in that code ?

Answer: CITOXE

Explanation:

The letters of the word are written in a reverse order to obtain the code.

56) If HEATER is written as KBDQHO, how will you encode COOLER ?

Answer: FRLIHO

Explanation:

The first, third and fifth letters of the word are each moved three steps forward while the second, fourth

and sixth letters are each moved three steps backward to obtain the corresponding letters of the code.

57) In a code, CORNER is written as GSVRIV. How can CENTRAL be written in that code ?

Answer: GIRXVEP

Explanation:

Each letter of the word is moved four steps forward to obtain the code.

58) In a code, CORNER is written as GSVRIV. How can CENTRAL be written in that code ?

Answer: GIRXVEP

Explanation:

Each letter of the word is moved four steps forward to obtain the code.

59) If MADRAS can be written as ARSARS, how can ARKONAM be written in that code ?

Answer: ROAAKNM

Explanation:

The word is fist written twice and the letters at the even positions in the word so obtained, from the code.

60) If JOSEPH is coded as FKOALD, then GEORGE will be coded as

Answer: CAKNCA

Explanation:

Each letter of the word is moved four steps backward to obtain the code.

12345678

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
- Enter Your Location -
- or -