Templates by BIGtheme NET

Coding & Decoding Questions & Answers Test 4

31) If DELHI is coded as 73541 and CALCUTTA as 82589662, how can CALICUT be coded ?

Answer: 8251896

Explanation:

The alphabets are coded as follows :

D             E              L              H             I               C             A             U             T

7              3              5              4              1              8              2              9              6

So, in CALICUT,

C is coded as 8,

A as 2,

L as 5,

I as 1,

U as 9   and

T as 6.

Thus, the code for CALICUT is 8251896.

32) If red is called butter, butter is called soap, soap is called ink, ink is called honey and honey is called red, which of the following is used for washing clothes?

Answer: Ink

33) If green is called red, red is called yellow, yellow is called blue, blue is called orange and orange is called green,  Then what is the colour of clear sky?

Answer: Yellow

34) If PALE is coded as 2134, EARTH is coded as 41590, how is PEARL coded in that code ?

Answer: 24153

Explanation:

The alphabets are soded as shown :

P             A             L              E              R             T              H

2              1              3              4              5              9              0

So, P is coded as 2,

E as 4,

A as 1,

R as 5   and

L as 3.

Thus, the code for PEARL is 24153.

35) If GIVE is coded as 5137 and BAT is coded as 924, how is GATE coded ?

Answer: 5247

Explanation:

The alphabets are soded as shown :

G             I               V             E              B             A             T

5              1              3              7              9              2              4

So, G is coded as 5,

A as 2,

T as 4   and

E as 7.

Thus, the code fro GATE is 5247.

36) If in a certain language if ENTRY is coded as 12345 and STEADY is coded as 931785, then state which is the correct code for below word. TENANT

Answer: 312723

Explanation:

The alphabets are soded as shown :

E              N             T              R             Y              S              A             D

1              2              3              4              5              9              7              8

T is coded as 3

E as 1,

N as 2  and

A as 7.

So, TENANT is coded as 312723.

37) If in a certain language if ENTRY is coded as 12345 and STEADY is coded as 931785, then state which is the correct code for below word. SEDATE

Answer: 918731

Explanation:

The alphabets are soded as shown :

E              N             T              R             Y              S              A             D

1              2              3              4              5              9              7              8

S is coded as 9,

E as 1,

D as 8,

A as 7   and

T as 3.

So, SEDATE is coded as 918731.

38) In a certain code, ’37’ means ‘which class’ and ‘583’ means ‘caste and class’. What is the code for ‘caste’?

Answer: Either 5 or 8

39) In a certain code, a number 13479 is written as AQFJL and 5268 is written as DMPN. How is 396824 wriitten in that code ?

Answer: QLPNMF

Explanation: In the given codes, the numbers are coded as shown :

1              3              4              7              9              5              2              6              8

A             Q             F              J              L              D             M            P             N

i.e., 3 as Q,

9 as L,

6 as P,

8 as N,

2 as M  and

4 as F.

So, 396824 is coded as QLPNMF.

40) In a certain code, 15789 is written as AXBTC, 2346 is written as MPDU. How is 23549 written in that code ?

Answer: MPXDC

Explanation:

The numbers are coded as shown:

1              5              7              8              9              2              3              4              6

A             X             B             T              C             M            P             D             U

i.e., 2 as M,

3 as P,

5 as X,

4 as D   and

9 as C.

So, 23549 is coded as MPXDC.

12345678

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
- Enter Your Location -
- or -