Templates by BIGtheme NET

Coding & Decoding Questions & Answers Test 3

21) In a code language ‘Sh Me Ya’ means ‘Rock Then Young’ and ‘Me Yo Na Ya’ means ‘Wise Young Sharp Rock’. Which code represents ‘Then’ in the given code language?

Answer: Sh

Explanation:

Sh Me Ya => Rock Then Young

Me Yo Na Ya => Wise Young Sharp Rock

It is clear that sh => then

22) If AT=20, BAT=40, then CAT will be equal to

Answer: 60

23) If COMPLETED is coded as MOCELPDET, then DIRECTION will be coded as

Answer: RIDTCENOI

Explanation:

In given word, word is divided into three parts like

COM+PLE+TED, then these parts are written in reverse order as

MOC+ELP+DET

So DIRECTION will be DIR+ECT+ION,

which will be RIDTCENOI

24) If in a certain language, COUNSEL is coded as BITIRAK, how is GUIDANCE written in that code ?

Answer: FOHYZJBB

Explanation:

The letters at odd positions are each moved one step backward, while the letters at even positions are respectively moved six, five, four, three, two,… steps backward to obtain the corresponding letters of the code.

25)  If in a certain language, MADRAS is coded as NBESBT, how is BOMBAY coded in that code ?

Answer: CPNCBZ

Explanation:

Each letter in the word is moved one step forward to obtain the corresponding letter of the code.

26)  If in a code language, COULD is written as BNTKC and MARGIN is written as LZQFHM, how will MOULDING be written in that code ?

Answer: LNKTCHMF

Explanation:

Each letter in the word is moved one step backward to obtain the corresponding letter of the code.

27) In a certain code, TRIPPLE is written as SQHOOKD. How is DISPOSE written in that code ?

Answer: CHRONRD

Explanation: Each letter in the word is moved one step backward to obtain the corresponding letter of the code.

28) If VICTORY is coded as YLFWRUB, how can SUCCESS be coded ?

Answer: VXFFHVV

Explanation: Each letter of the word is moved three steps forward to obtain the code.

29) If BOMBAY is written as MYMYMY, how will TAMIL NADU be written in that code ?

Answer: MNUMNUMNU

Explanation: The letters at the third and sixth places are repeated thrice to code BOMBAY as MYMYMY. Similarly, the letters at the third, sixth and ninth places are repeated thrice to code TAMIL NADU as MNUMNUMNU.

30) If white is called blue, blue is called red, red is called yellow, yellow is called green, green is called black, black is called violet and violet is called orange, what would be the colour of human blood?

Answer: Yellow

12345678

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
- Enter Your Location -
- or -