Templates by BIGtheme NET

Coding & Decoding Questions & Answers Test 2

11) In a certain code MTUXTRVN is written as NUVXTQUM. How will ASUMNJKL be written in that code?

Answer: BTVMNIJK

Explanation:

There are 8 letters in the word.

The codes for first three letters can be obtained by taking the following letters.

The fourth and the fifth letters are written as they are in the word.

The last three letters have been coded by taking the preceding letters.

12) In a certain code SENSITIVE is written as QHLVGWGYC. How will MICROSOFT be written in that code?

Answer: OKETQUQHV

Explanation:

There are 8 letters in the word.

The codes for first three letters can be obtained by taking the following letters.

The fourth and the fifth letters are written as they are in the word.

The last three letters have been coded by taking the preceding letters.

13) In a certain code ABHIJIT is written as CEJLLLV. How will BROTHER be written in that code?

Answer: DUQWJHT

Explanation:

There are 8 letters in the word.

The codes for first three letters can be obtained by taking the following letters.

The fourth and the fifth letters are written as they are in the word.

The last three letters have been coded by taking the preceding letters.

14) In a certain code COMPUTER is written as RFUVQNPC. How will MEDICINE be written in that code?

Answer: DURWJIT

15) In a certain code HANGER is written as TDIMCG. How is KURESH be written in that code?

Answer: JRGQWJ

Explanation:

R+2=T

E-1=D

G+2=I

N-1=M

A+2=C

H-1=G

KURESH will be followes JRGQWJ

16) In a certain code, MENTION is written as LNEITNO. How is PATTERN written in that code ?

Answer: OTAETNR

Explanation:

In the given word, we can analyse that,

M is decreased by 1, M-1 = L, and other words are interchanged,

EN – NE

TI – IT

ON – NO

So PATTERN will be

P -1 O

AT – TA

TE – ET

RN – NR

17) In a certain code, TOGETHER is written as RQEGRJCT. In the same code, PAROLE will be written as,

Answer: NCPQJG

Explanation:

The letters at the odd positions are moved two steps backward and the letters at even positions

are moved two steps forward to get the value.

So PAROLE will be NCPQJG

18)  If COMPLETED is coded as MOCELPDET, then DIRECTION will be coded as

Answer: RIDTCENOI

Explanation: In given word, word is divided into three parts like

COM+PLE+TED, then these parts are written in reverse order as

MOC+ELP+DET

So DIRECTION will be DIR+ECT+ION,

which will be RIDTCENOI

19) If FRIEND is coded as HUMJTK, how is CANDLE written in that code ?

Answer: EDRIRL

Explanation:

The first, second, third, fourth, fifth and sixth letters of the word are respectively moved two, three, four, five, six and seven steps forward to obtain the corresponding letters of the code.

So CANDLE will be coded as EDRIRL.

20) If COOL is coded as DQRP, then write the code for HOT

Answer: IQW

Explanation:

In COOL, first letter is increased by 1, second by 2, third by 3 and so on.

So HOT will be coded as,

H+1 I

O+2 Q

T+3 W

So it will be IQW

12345678

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
- Enter Your Location -
- or -