Templates by BIGtheme NET

Coding & Decoding Questions & Answers Test 1

1) In a certain code IMTITJU is written as TMIIUJT. How is TEMREMP written in that code?

Answer: METRPME

Explanation:

In the given code, the letters of even numbered position have been left as they as they are while the first and the third letters have been interchanged. Similarly, the

fifth and the seventh letters have been interchanged

2) In a certain code ‘INACTIVE’ is written as VITCANIE. How is ‘COMPUTER’ written in that code?

Answer: ETUPMOCR

Explanation:

There are 8 letters in the word.

In the given code the fourth and the eighth letters from left have been left intact.The first letter exchanges position with the seventh letter, the second letter with the sixth letter and the third with the fifth letter..

3) In a certain code STUDENT is written as TUTDNES. How will SOURCES be written in that code?

Answer: SUORECS

Explanation:

There are 7 letters in the word.

The middle letter (4th) has been left intact. The first and the last letters of the word have interchanged their position.Similarly, the second and the thisrd letters and he fifth and the sixth letters have terchanged their position.

4) In a certain code LEARNING is written as LGNINRAE. How will SURPRISE be written in that code?

Answer: SESIRPRU

Explanation:

There are 8 letters in word. The first letter of the word has been left intact.The order of remaining letters has been reversed.

5) If PRIVATE is coded as 1234567 and RISK is coded as 2398, how is RIVETS coded?

Answer: 234769

Explanation:

PRIVATE –> 1234567

RISK –> 2398

RIVETS –> 2 3 4 7 6 9

6) In a certain code, SIKKIM is written as THLJJL, how is TRAINING written in that code ?

Answer: UQBHOHOF

In given word, word is increasing and decreasing by one alternatively as,

S +1 T

I -1 H

K +1 L

K -1 J

I +1 J

M -1 L

So in the same way TRAINING will be UQBHOHOF

7)  In a certain code, TRIPPLE is written as SQHOOKD. How is DISPOSE written in that code ?

Answer: CHRONRD

Explanation:

Clearly every letter is decreased by 1.

So DISPOSE will be CHRONRD.

8) If JOSEPH is coded as FKOALD, then GEORGE will be coded as?

Answer: CAKNCA

Explanation:

Each letter of the word is moved four step back to decode it.

So GEORGE will be CAKNCA.

9) In a certain language, MADRAS is coded as NBESBT, how is BOMBAY coded in that code ?

Answer: CPNCBZ

Explanation:

Clearly every letter is increased by 1 as

M +1 N

A +1 B

D +1 E

R +1 S

A +1 B

S +1 T

So after increasing every character in work BOMBAY by 1, we get

10) If TAP is coded as SZO, then how is FREEZE coded ?

Answer: EQDDYD

Explanation:

Clearly,

T -1 = S

A -1 = Z

P -1 = O

So FREEZE will be,

F -1 E R -1 Q

E -1 D

E -1 D

Z -1 Y

E -1 D

12345678

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
- Enter Your Location -
- or -