Templates by BIGtheme NET

Blood Relation Questions & Answers test 1

1) Pointing to a photograph of a boy Rajesh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

Answer: Father

Explanation:

Suresh is only son of his mother

so the boy is son of Suresh

Suresh is father to boy

2) Introducing a boy, Sita said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the Sita?

Answer: Brother

Explanation:

father of the boy’s uncle → the grandfather of the boy

daughter of the grandfather → sister of father

3)            Pointing to a photograph Katrina says, “He is the son of the only son of my grandfather.” How is the man in the photograph related to Katrina?

Answer: Brother

Explanation:

The man is the son of the only son of Lata’s grandfather → the man is the son of Lata’s father

Hence, the man is the brother of Lata

4) If A + B means A is the father of B; A – B means A is the brother B; A % B means A is the wife of B and A x B means A is the mother of B, which of the following shows that M is the maternal grandmother of T?

Answer: M x N % S + T / M x N x T

Explanation:

mother’s mother / Father’s mother

M x N → M is the mother of N

N % S → N is the wife of S

and S + T → S is the father of T.

Hence, M is the maternal grandmother of T.

5) Pointing to a photograph. Ram said, “He is the son of the only daughter of the father of my brother.” How Ram is related to the man in the photograph?

Answer: Maternal Uncle

Explanation:

The man is the son of the sister of Bajpai.

Hence, Bajpai is the maternal uncle of the man

6) Shashank said to Kumar, “That boy playing with the football is the younger of the two brothers of the daughter of my father’s wife.” How is the boy playing football related to Shashank?

Answer: Brother

Explanation:

Father’s wife → mother.

Hence, the daughter of the mother means sister and sister’s younger brother means brother.

Therefore, the boy is the brother of Shashank.

7) Pointing a photograph Karthi said to his friend Nani, “She is the only daughter of the father of my mother.” How Karthi is related to the person of photograph?

Answer: Son

Explanation:

The only daughter of the father of Karthi’s mother’ means mother of Karthi

Hence Karthi is the son of the lady in the photograph.

8) Pointing to a woman, Abhijit said, “Her granddaughter is the only daughter of my brother.” How is the woman related to Abhijit?

Answer: Mother

Explanation:

Daughter of Abhijit’s brother → niece of Abhijit.

Thus the granddaughter of the woman is Abhijit’s niece.

Hence, the woman is the mother of Abhijit.

9) Swamy said – “This girl is the wife of the grandson of my mother”. How is Swamy related to the girl?

Answer: Father-in-law

The girl is the wife of grandson of Swamy’s mother i.e., the girl is the wife of son of Swamy.

Hence, Swamy is the father-in-law of the girl.

10) Pointing towards a man, Swathi said, “His mother is the only daughter of my mother.” How is the Swathi related to the man?

Answer: Mother

Explanation:

Only daughter of my mother → myself.

Hence, the Swathi is the mother of the man.

1234

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
- Enter Your Location -
- or -