Templates by BIGtheme NET

Analogy Questions and Answers page 2

11) Conference : Chairman :: Newspaper : ?

Answer: Editor

Explanation: As Chairman is the highest authority in a conference similarly Editor is in Newspaper.

12) Safe : Secure :: Protect : ?

Answer: Guard

Explanation: As safe ans secure have same meaning in the same way protect and guard have same meaning.

13) Master : OCUVGT :: LABOUR : ?

Answer: NCDQWT

Explanation:

13

14) Microphone : Loud :: Microscope : ?

Answer: Magnify

Explanation: As Microphone makes sound louder similarly Microscope makes the object magnified.

15) Melt : Liquid :: Freeze : ?

Answer: Solid

Explanation: As on melting, liquid is formed similarly on freezing solid is formed.

16) College : Student :: Hospital : ?

Answer: Patient

Explanation: As Students read in College similarly Patients are treated in Hospital.

17) Tree : Forest :: Grass : ?

Answer: Lawn

Explanation: As Tree is found in Forest similarly Grass is found in Lawn.

18) South : North-West :: West : ?

Answer: North-East

Explanation: As North-West is 135o clockwise from South in the same were North-East is 135o clockwise from the West.

19) Cloth : Mill :: Newspaper : ?

Answer: Press

Explanation: As Cloth is made in a Mill, similarly Newspaper is printed in press.

20) Country : President :: State : ?

Answer: Governer

Explanation: As President is the nominal head of a country, similarly Governer is the nominal head of a State.

12345

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
- Enter Your Location -
- or -