Templates by BIGtheme NET

Analogy Questions and Answers page 1

1) CUP : LIP :: BIRD : ?

Answer: BEAK

Explanation:

Cup is used to drink something with the help of lips. Similarly birds collects grass with the help of beak to make her nest.

2) Flow : River :: Stagnant : ?

Answer: Pool

Explanation: As Water of a River flows similarly water of Pool is Stagnant.

3) Paw : Cat :: Hoof : ?

Answer: Horse

Explanation: As cat has Paw similarly Horse has Hoof.

4) Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?

Answer: Archealogy

Explanation: As Ornithologist is a specialist of Birds similarly Archealogist is a specialist of Archealogy.

5) Peacock : India :: Bear : ?

Answer: Russia

Explanation: As Peacock is the national bird of India, similarly Bear is the national animal of Russia.

6) REASON : SFBTPO :: THINK : ?

Answer: UIJOL

Explanation:

6

7) Carbon : Diamond :: Corundum : ?

Answer: Ruby

Explanation: As Diamond is made of Carbon similarly Ruby is made of Corundum.

8) NATION : ANTINO :: HUNGRY : ?

Answer: UHNGYR

Explanation:

8

9) Architect : Building :: Sculptor : ?

Answer: Statue

Explanation: As ‘Architect’ makes ‘Building’ similarly ‘Sculptor’ makes ‘Statue’.

10) Eye : Myopia :: Teeth : ?

Answer: Pyorrhoea

Explanation: As Myopia is disease of eye similarly pyorrhoea is a disease of teeth.

12345

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

X
- Enter Your Location -
- or -